September 12, 2023

Så aktiverar ni ert Employer Brand

Definitionen av verbet "Quiet Quitting" är ett förhållningssätt till sitt arbete där den anställde väljer att inte ta sig an mer arbetsuppgifter än de som ingår i arbetsbeskrivningen.
Emilia Eriksson
Head of Operations

Vi på We Select tar dig från ditt utgångsläge till din drömdestination – som en resebyrå inom målsättning för Employer Branding kan man säga.

När ett Employer Brand diskuteras och formuleras på en arbetsplats så skapas det (lite krasst uttryckt) en skrivbordsprodukt. Det blir ett ramverk för arbetsgivarvarumärkets olika komponenter, exempelvis ett EVP (Employer Value Proposition). Det finns inget liv i denna produkt förrän det aktiveras (både internt och externt). De flesta som arbetar med Employer Branding har hört uttrycket Aktivering av Employer Brand förr, vilket kort och gott innebär momentet som presenterar ert arbetsgivarvarumärke för världen (och framför allt för relevanta kandidater!).

Vi på We Select vet vilka som kan sitt varumärke allra bäst – det är våra kunder. De flesta bolag vi samarbetar med har redan en tydlig vision, attraktiva medarbetarförmåner och en stor förståelse för hur man lever upp till företagets värderingar inom organisationen. När kontaktar man då We Select? Det är när Employer Branding-arbetet ska paketeras, förverkligas och målet uppnås.

Vad är vi specialister på?

Vi är faktorn som ser till att ert konkreta mål uppfylls. Vi tar inte fram ert EVP eller bygger koncept som passar er organisation. Däremot lyssnar vi noga på vilka ni är, paketerar ert EVP på ett attraktivt sätt som passar just den målgruppen ni vill nå, för att sedan bygga träffsäkra och framgångsrika digitala kampanjer enligt vårt framgångsrecept för att ni ska nå er målsättning.

Det är därför viktigt för oss att du är redo för Employer Branding när du kontaktar oss. Våra samarbeten blir alltid bäst när ni tydligt kommunicerar er målbild. Om du går till en resebyrå som ska hjälpa dig att nå en destination, då blir det svårt att veta om du kommit till rätt ställe när du anländer, om vi inte börjat med att definiera vart vi ska åka. Är du osäker så hjälper vi er hitta en destination som passar just er perfekt.

Exempel på destinationer vi tagit våra kunder till

Önskad destination: ” Få in fler än 20% relevanta ansökningar till våra rekryteringar”
Resultat av samarbete med We Select: 41% relevanta ansökningar

Önskad destination: ”Sänka vår cost-per-hire med 25% på seniora IT-specialister”
Resultat av samarbete med We Select: 65% sänkt cost-per-hire

Önskad destination: ”Öka vår konverteringsgrad på karriärsidan (inskickade ansökningar, från 5%)”
Resultat av samarbete med We Select: 19% konverteringsgrad

Boka gratis rådgivning

Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig och ditt företag med Employer Branding, jobbannonsering, rekrytering eller rekryteringsverktyg? Boka en 30 min digital rådgivning med en av våra Talent Attraction-specialister - helt gratis.