September 12, 2023

Procuritas förvärvar det snabbväxande HR-techbolaget We Select - ska bli störst i Europa

Definitionen av verbet "Quiet Quitting" är ett förhållningssätt till sitt arbete där den anställde väljer att inte ta sig an mer arbetsuppgifter än de som ingår i arbetsbeskrivningen.
Bild: Patrik Jankevics & Rickard Rydström
Emilia Eriksson
Head of Operations

We Select går tillsammans med Procuritas Capital Investors in i ett stort partnerskap för att fortsätta sin starka tillväxtresa inom Talent Attraction i sociala medier. Procuritas har stor erfarenhet när det kommer till att investera i företag som har potential för accelererad tillväxt, i detta fall siktar man på en internationell expansion av jobbannonsering i sociala medier, framför allt i Europa. 

We Select grundades 2011 som ett traditionellt rekryteringsföretag. Efter att ha lanserat sin digitala tjänst inom talent attraction 2016, transformerade företaget snabbt sin affärsmodell och fokuserade helt på det snabbväxande Talent Acquisition-segmentet – sociala medier. We Select hjälper företag att enkelt attrahera och rekrytera topptalanger genom att kombinera strategisk employer branding, datadriven jobbannonsering och automatisk kandidathantering i en smart plattform. We Select omsatte 42 miljoner kronor 2021 och har cirka 20 anställda, placerade i Stockholm.

Procuritas är ett nordiskt private equity-företag som grundades 1986. Sedan starten har Procuritas rest totalt sju fonder med 318 MEUR i kapital. Procuritas har hittills genomfört över 45 uppköp med en sammanlagd köpeskilling på över 12 miljarder kronor.

"Vi är glada över att samarbeta med Procuritas som delar vår vision och syn på den växande efterfrågan av digital talent attraction. Procuritas har en fantastisk meritlista när det kommer till företag med stor potential och tillväxtmöjligheter. Vi ser fram emot att arbeta med teamet” - Rickard Rydström, VD
"Vi ser två megatrender som driver upp efterfrågan på digital talent attraction på global skala: ökande brist på talang och ökad användning av sociala medier. Digital, datadriven jobbannonsering är ett kostnadseffektivt sätt att nå en enorm kandidatmarknad av passiva kandidater. Vi tror att We Select är väl rustade för att fortsätta dra nytta av den växande användningen av sociala medier inom rekryteringsmarknadsföring” - Oskar Lindholm-Wu, partner på Procuritas

För ytterligare information, kontakta gärna:

Rickard Rydström, VD
073-055 91 91
rickard.rydstrom@weselect.com

Boka gratis rådgivning

Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig och ditt företag med Employer Branding, jobbannonsering, rekrytering eller rekryteringsverktyg? Boka en 30 min digital rådgivning med en av våra Talent Attraction-specialister - helt gratis.