Case: Så hjälpte We Select Svevia öka andelen kvinnliga sökande till rollen som Vägarbetare

Amy Dyvelcrona
Digital Marketing Manager

Projektet i korthet

Svevia hade som mål att rekrytera fler kvinnliga kandidater till deras tjänster inom division drift. För att attrahera och rekrytera fler kvinnliga kandidater till rollen som Vägarbetare i Tumba valde Svevia att använda jobbannonsering tillsammans med oss på We Select. Genom kontinuerlig Employer Branding-stärkande annonsering för målgruppen lyckades vi vid annonsering av ledig tjänst överträffa målet om relevanta ansökningar från kvinnor. 

Om Svevia

Svevia är specialiserat på att bygga och sköta om vägar och infrastruktur. De är ledande på drift och underhåll och ett av de största anläggningsföretagen i Sverige. 

Målsättning & syfte

  • Att informera såväl passiva som aktiva kandidater om den lediga tjänsten
  • Att öka andelen relevanta toppkandidater till tjänsten
  • Att få in minst tre kvinnliga toppkandidater
  • Att lyckas attrahera och rekrytera kvinnor till tjänsten som vägarbetare 

Lösningen

Långsiktig Employer Branding-satsning på sociala medier i syfte att få kvinnliga kandidater att överväga en karriär som vägarbetare på Svevia, tillsammans med We Selects framgångsrika sätt att målstyra annonsering.

“Vår kampanj med We Select har fått en bra start och vi ser fram emot att studera det slutgiltiga resultatet senare i år. Vi tror och hoppas på att vi med ett framgångsrikt samarbete i projektet, engagemang och gemensam kraft kan nå vårat mål på Svevia att rekrytera fler kvinnliga vägarbetare till vår verksamhet.” - Ebba Antin, HR Partner på Division Drift

Resultatet

Svevia uppnådde sitt mål att generera fler relevanta kvinnliga ansökningar där målet var tre stycken, och resultatet blev 140 ansökningar, 49% kvalificerade, och av de var fyra stycken kvalificerade ansökningar från kvinnor.


Mer från vår blogg

Aktivering av Employer Brand

Vi på We Select vet vilka som kan sitt varumärke allra bäst– det är våra kunder. De flesta bolag vi samarbetar med har redan en tydlig vision, attraktiva medarbetarförmåner och en stor förståelse för hur man lever upp till företagets värderingar inom organisationen. När kontaktar man då WeSelect? Det är när Employer Branding-arbetet ska paketeras, förverkligas och målet uppnås.

Läs mer

Steg 1 för att lyckas med Employer Branding: Sätt rätt mål

För att Employer Branding-arbetet ska skapa riktigt värde inom er organisation behöver man veta vilken kompetens som behöver attraheras idag och i framtiden.

Läs mer

Case: Så hjälpte vi BillerudKorsnäs att stärka sitt Employer Brand

Så hjälpte vi ett av Sveriges största företag att stärka sitt Employer Brand både internt och externt.

Läs mer