Case: Så hittade Coop Online drömkandidaterna med tvåstegs-annonsering

Emilia Eriksson
Head of Operations

Projektet i korthet

Coop Online, nätbutiken för en av Sveriges ledande kedjor inom dagligvaruhandeln, sökte en Teamlead till sin kundtjänstavdelning. De valde tvåstegsannonsering via We Select eftersom formatet matchade perfekt med att man ville lyfta fram den digitala aspekten i tjänsten, samt på vilket sätt Coop Online särskiljer sig från Coop-butikerna. Annonseringen ledde till över 100 ansökningar till tjänsten och att totalt två toppkandidater anställdes.

Om Coop Online

Coop Online har funnits sedan 2008 och är nätbutiken för Coop, en av Sveriges ledande kedjor inom dagligvaruhandeln. Målsättningen är att det ska vara snabbt och enkelt att handla via coop.se, sortimentet ska vara stort och upplevelsen inspirerande.

Målsättning & syfte

  • Profilera Coop Online och särskilja dem från Coop-butikerna
  • Få in rätt profiler med tydlig digital kompetens
  • Hitta kandidater som var långsiktiga matchningar då man hämtat tillbaka kundtjänsten inhouse

Lösningen

För att få in mer kvalitativa ansökningar från kandidater som matchade Coop Online långsiktigt bearbetades målgrupperna på sociala medier genom annonsering i två steg. I första steget visades inspirerande och informativt material om Coop Online som arbetsgivare.

Resultatet

I och med att Coop Online valde att använda sig av Talent Software kunde de enkelt överblicka processen och valde efter halva annonseringstiden att göra en större optimering av kampanjen. Detta ledde till större volym på antalet ansökningar och framför allt ett ökat inflöde av relevanta toppkandidater. Som resultat av mängden relevanta ansökningar anställdes till slut inte bara en, utan två, personer för tjänsten som Teamlead hos Coop Online.

Mer från vår blogg

Case: Så hjälpte We Select Svevia öka andelen kvinnliga sökande till rollen som Vägarbetare

För att attrahera och rekrytera fler kvinnliga kandidater till rollen som Vägarbetare i Tumba valde Svevia att använda jobbannonsering tillsammans med oss på We Select.

Läs mer

Aktivering av Employer Brand

Vi på We Select vet vilka som kan sitt varumärke allra bäst– det är våra kunder. De flesta bolag vi samarbetar med har redan en tydlig vision, attraktiva medarbetarförmåner och en stor förståelse för hur man lever upp till företagets värderingar inom organisationen. När kontaktar man då WeSelect? Det är när Employer Branding-arbetet ska paketeras, förverkligas och målet uppnås.

Läs mer

Steg 1 för att lyckas med Employer Branding: Sätt rätt mål

För att Employer Branding-arbetet ska skapa riktigt värde inom er organisation behöver man veta vilken kompetens som behöver attraheras idag och i framtiden.

Läs mer