Case: Så hittade Coop Online drömkandidaterna med tvåstegs-annonsering

Emilia Eriksson
Head of Operations

Projektet i korthet

Coop Online, nätbutiken för en av Sveriges ledande kedjor inom dagligvaruhandeln, sökte en Teamlead till sin kundtjänstavdelning. De valde tvåstegsannonsering via We Select eftersom formatet matchade perfekt med att man ville lyfta fram den digitala aspekten i tjänsten, samt på vilket sätt Coop Online särskiljer sig från Coop-butikerna. Annonseringen ledde till över 100 ansökningar till tjänsten och att totalt två toppkandidater anställdes.

Om Coop Online

Coop Online har funnits sedan 2008 och är nätbutiken för Coop, en av Sveriges ledande kedjor inom dagligvaruhandeln. Målsättningen är att det ska vara snabbt och enkelt att handla via coop.se, sortimentet ska vara stort och upplevelsen inspirerande.

Målsättning & syfte

  • Profilera Coop Online och särskilja dem från Coop-butikerna
  • Få in rätt profiler med tydlig digital kompetens
  • Hitta kandidater som var långsiktiga matchningar då man hämtat tillbaka kundtjänsten inhouse

Lösningen

För att få in mer kvalitativa ansökningar från kandidater som matchade Coop Online långsiktigt bearbetades målgrupperna på sociala medier genom annonsering i två steg. I första steget visades inspirerande och informativt material om Coop Online som arbetsgivare.

Resultatet

I och med att Coop Online valde att använda sig av Talent Software kunde de enkelt överblicka processen och valde efter halva annonseringstiden att göra en större optimering av kampanjen. Detta ledde till större volym på antalet ansökningar och framför allt ett ökat inflöde av relevanta toppkandidater. Som resultat av mängden relevanta ansökningar anställdes till slut inte bara en, utan två, personer för tjänsten som Teamlead hos Coop Online.

Mer från vår blogg

Nyhet! We Select är nu ett av Nordens snabbast växande företag

Vi fortsätter att växa i snabbt takt och är glada att kunna berätta att vi utsetts till ett av Sveriges snabbast växande företag.

Läs mer

Nyhet! We Select ingår i Ramavtal med Adda Inköpscentral

We Select har blivit en av tre utvalda leverantörer till Sveriges kommuner och regioner gällande rekryteringsannonsering i sociala medier.

Läs mer

Nyhet! Underlätta era rekryteringar med Talent Software Job Templates

Kom igång snabbare än någonsin med nya rekryteringar med hjälp av Talent Software Job Templates.

Läs mer

Boka en gratis demo!

Nyfiken på hur vi kan hjälpa er att attrahera och rekrytera toppkandidater - snabbare, smartare och enklare? Boka en gratis demo!