Aktivering av Employer Brand

Emilia Eriksson
Head of Operations

Vi på We Select tar dig från ditt utgångsläge till din drömdestination – som en resebyrå inom målsättning för Employer Branding kan man säga.

När ett Employer Brand diskuteras och formuleras på en arbetsplats så skapas det (lite krasst uttryckt) en skrivbordsprodukt. Det blir ett ramverk för arbetsgivarvarumärkets olika komponenter, exempelvis ett EVP (Employer Value Proposition). Det finns inget liv i denna produkt förrän det aktiveras (både internt och externt). De flesta som arbetar med EmployerBranding har hört uttrycket Aktivering av Employer Brand förr, vilket kort och gott innebär momentet som presenterar ert arbetsgivarvarumärke för världen (och framför allt för relevanta kandidater!).

Vi på We Select vet vilka som kan sitt varumärke allra bäst – det är våra kunder. De flesta bolag vi samarbetar med har redan en tydlig vision, attraktiva medarbetarförmåner och en stor förståelse för hur man lever upp till företagets värderingar inom organisationen. När kontaktar man då We Select? Det är när Employer Branding-arbetet ska paketeras, förverkligas och målet uppnås.

Vad är vi specialister på?

Vi är faktorn som ser till att ert konkreta mål uppfylls. Vi tar inte fram ert EVP eller bygger koncept som passar er organisation. Däremot lyssnar vi noga på vilka ni är, paketerar ert EVP på ett attraktivt sätt som passar just den målgruppen ni vill nå, för att sedan bygga träffsäkra och framgångsrika digitala kampanjer enligt vårt framgångsrecept för att ni ska nå er målsättning.

Det är därför viktigt för oss att du är redo för Employer Branding när du kontaktar oss. Våra samarbeten blir alltid bäst när ni tydligt kommunicerar er målbild. Om du går till en resebyrå som ska hjälpa dig att nå en destination, då blir det svårt att veta om du kommit till rätt ställe när du anländer, om vi inte börjat med att definiera vart vi ska åka. Är du osäker så hjälper vi er hitta en destination som passar just er perfekt.

Exempel på destinationer vi tagit våra kunder till

Önskad destination: ” Få in fler än 20% relevanta ansökningar till våra rekryteringar”
Resultat av samarbete med We Select: 41% relevanta ansökningar

 

Önskad destination: ”Sänka vår cost-per-hire med 25% på seniora IT-specialister”
Resultat av samarbete med We Select: 65% sänkt cost-per-hire

Önskad destination: ”Öka vår konverteringsgrad på karriärsidan (inskickade ansökningar, från 5%)”
Resultat av samarbete med We Select: 19% konverteringsgrad

Mer från vår blogg

Nyhet! We Select är nu ett av Nordens snabbast växande företag

Vi fortsätter att växa i snabbt takt och är glada att kunna berätta att vi utsetts till ett av Sveriges snabbast växande företag.

Läs mer

Nyhet! We Select ingår i Ramavtal med Adda Inköpscentral

We Select har blivit en av tre utvalda leverantörer till Sveriges kommuner och regioner gällande rekryteringsannonsering i sociala medier.

Läs mer

Nyhet! Underlätta era rekryteringar med Talent Software Job Templates

Kom igång snabbare än någonsin med nya rekryteringar med hjälp av Talent Software Job Templates.

Läs mer

Boka en gratis demo!

Nyfiken på hur vi kan hjälpa er att attrahera och rekrytera toppkandidater - snabbare, smartare och enklare? Boka en gratis demo!